We willen allemaal een schonere wereld, minder vervuiling en minder verspillen. Daar werken we met elkaar aan. Vandaag de dag val je uit de toon als jouw onderneming geen duidelijk MVO Groen beleid heeft.

Het Happy Planet Family Cars & Oil Keurmerk onderzoekt de mate van ‘Groenheid’ van de 20 grootste automerken, leasemaatschappijen en motor olie merken maar ook de mate waarin het MVO beleid ook daadwerkelijk is uitgevoerd en/of geïmplementeerd zoals het is aangegeven in hun gepubliceerde MVO beleid.

Wij kijken naar een aantal factoren die belangrijk zijn in de auto en motor olie branche en die bijdragen aan de expliciete vergroening van het bedrijf, de bedrijfsprocessen en een substantiele bijdrage leveren aan het behalen van de beoogde duurzaamheidsdoelen van de branche en het bedrijfsleven in het algemeen.

Op basis hiervan geeft Stichting Happy Planet Family het onderzochte automerk, de leasemaatschappij of motor olie producent een inzichtelijk rapport met verbeterpunten en eventueel een keurmerk als zij voldoen aan de eisen die wij daarvoor hebben gesteld

Op het vergelijkingsplatform zal het volledige MVO Groen gehalte worden weer gegeven in een makkelijke, overzichtelijke en in één oogopslag begrijpelijke radiale grafiek waarin de behaalde mate en conclusies zijn weergegeven.

 

We zijn begin 2021 in gesprek gegaan met o.a. uitvinder Willibrordus van der Weide om de door hem ontwikkelde hoogwaardige olie onder de aandacht te brengen.

Zijn brandstof besparende olie heeft 50 % langere levensduur t.o.v. andere motoroliën, wat substantieel bijdraagt aan een duurzamere economie en aan vermindering van verspilling van de olie industrie. Hoe ouder de auto is hoe meer rendement men behaald, de meest vervuilende auto’s vergroenen door de olie procentueel het meest.

De olie is geschikt voor zowel Diesel als Benzine motoren. Ook hier is een grote winst te behalen door o.a. te bewerkstelligen dat grote fabrikanten deze olie via een zogenaamd white label in hun motor-olie collectie toe te laten, gericht op oudere jonge occassions en oudere modellen die voor APK in aanmerking komen..

Tevens wordt de olie, voor de algemene consumenten markt, in een gerecycled kartonnen tetra pak van 33 CL verpakt en voorzien van ons Happy Planet Cars Keurmerk, logo en huisstijl.

Directe voordelen voor gebruikers:

1. Besparen vanaf 5 % tot mogelijk 18 % op je brandstof verbruik 
2. Milieu vriendelijk en reductie van 50 % op olie verversing intervallen
3. Meer rijplezier door levensduur verbrandingsmotor en transmissies 
4. Tot wel 8 % meer vermogen bij gelijkblijvend gebruik 
5. Kosten besparen door dat uw onderhoud kosten lager zijn 
 

Hoe meer mensen deze olie gaan gebruiken, hoe meer we bijdragen aan de reductie van olieverbruik, minder uitstoot en meer rijplezier..

Ons doel is om binnen nu & een jaar 3000 auto’s van olie te voorzien. Onder andere voor dit project zoeken we donateurs.

Wil jij meehelpen aan een betere, schonere, fijnere wereld en je steentje bijdragen..?

Denk er dan even aan om te doneren via onze GoFundMe pagina of via de donatie knop hiernaast. Stichting Happy Planet Family heeft een ANBI status in aanvraag staan.