Robinhood-oprichters ondanks matige beursgang toch dik miljardair

Investeringsapp Robinhood bestaat sinds 2013, maar wordt vooral de laatste jaren geplaagd door allerlei schandalen en ophef. Toch ging de omzet de afgelopen jaren door het dak. Evengoed stelde de recente beursgang teleur, ondanks de hoge verwachtingen. De oprichters zal het niet veel deren, die zijn beiden meervoudig miljardair geworden.
Door Olivier van Kuijen 02/08/2021 12:32 stock trading platform robinhood goes public on the new york stock exchange Spencer PlattGetty Images

Vlad Tenev (34) en Baiju Bhatt (36), de oprichters van Robinhood, zullen even hebben moeten slikken toen ze hun feestelijke beursgang in duigen zagen vallen in de vorm van een koersval van 8%. Toevalligerwijs is dat percentage ook zo’n beetje het belang dat zij zelf nog hebben in de beursapp. Toch mag het toch de pret niet drukken: beiden zijn niet één, maar twee keer miljardair geworden.

Een stukje geschiedenis

Het bedrijf begon in 2013 als een platform voor handel in aandelen en beursfondsen zonder commissie. Die handel beperkte zich tot bedrijven met een vermelding op de Amerikaanse beurzen Nasdaq en de New York Stock Exchange. Dat ze een impact hadden op de normale gang van zaken werd wel duidelijk toen allerlei gevestigde beurshandelaren besloten hun commissie te schrappen, omdat ze de concurrentie met Robinhood niet meer aankonden.

Ook de cryptowereld werd sinds 2018 bediend, in het begin met bitcoin en ethereum. Dat was zo populair dat er op de eerste dag van de handel een wachtlijst van 1,2 miljoen mensen was ontstaan. Maar met het grote succes kwamen ook de eerste schandalen.

Lees Meer Hier

Leave a Reply

Your email address will not be published.